Medvedí meč á la Vtáčnik

(Bear's sword á la Birds Hill)

 

Ingrediencie a ostatné náležitosti: tri hladné krky, benzínový varič, odvahu, 400g špagiet, krabičku taveného syra, slaninu, oškvarky, sáčkovú francúzsku polievku, masť,4 hodiny času, okolitú tepotu -10st. Celzia (nesmie to byť v chladničke!), vodu, soľ, minimálna altitúda 1200m nad morom.

Postup:

Uvaríme polámané špagety v osolenej vode (vhodný je len benzínový varič) a zlejeme ich. Potom (ak máte viacej benziňákov môžete to robiť aj súčasne) pokrájame slaninu a oškvarky a opražíme ich na masti. Nalejeme to na špagety, pridáme syr (odbalený) a poriadne premiešame, aby vznkla neidentifikovateľná hmota (maglajz).

Uvaríme francúzsku polievku podľa návodu do ktorej môžeme pridať kožu zo slaniny.

Zjeme asi polovicu špagetového maglajzu a odoberieme sa nevládne asi na 3 hodiny drichmať do stanu (dôležitý bod prípravy!).

Nezjedenú časť maglajzu necháme vychladnúť a zamrznúť pri vonkajšej teplote asi -10 st. Celzia. Polievku vystavíme rovnakým podmienkam.

Po vyspaní a vyhladnutí sa pustíme do pokračovania varenia. Zohrejeme zamrznutú polievku a nalejeme ju na špagety (v stave 'permafrost'). Celú zmes zohrejeme na poživateľnú teplotu a môžeme servírovať.

Podávame v pripálenom hrnci v ktorom sa varilo. Ako príloha je vhodný zamrznutý chlieb. Pre slabšie nátury aj živočíšne uhlie.

 

Poznámky: meč=šabľa (pre tých ktorým to nedošlo).Synonymum pre slovo šabľa už radšej neuvádzame.

 

Šéfkuchár DuDo a utajená osoba Vám prajú dobrú chuť!